• ActivFood

SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Pasta behoort echt tot één van mijn lievelings gerechten. Je kunt er oneindig mee variëren en meestal staat het ook in een mum van tijd op tafel. Vandaag maak ik Spaghetti alla Carbonara. Altijd gedacht dat daar lekker veel knoflook en room aan te pas kwam. Maar nee, de echte Spaghetti Carbonara is zonder knoflook en room. Maar smaakt echt heerlijk! Voor dit gerecht heb ik gerookte spekreepjes gebruikt in plaats van guanciale (wangspek), wat eigenlijk in dit recept hoort. Gerookte spekreepjes zijn gewoon net wat makkelijker verkrijgbaar. Lees hieronder wat je nodig hebt om dit heerlijke gerecht te maken.

Spaghetti alla Carbonara


Ingrediënten - voor 2 personen

  • 200 g spaghetti

  • 2 eieren

  • 70 g parmezaanse kaas

  • 100 g gerookte spekreepjes

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg hier een snufje zout aan toe

  • Zodra het water kookt doe je de spaghetti in de pan en kook je deze volgens de aanwijzing op het pak

  • Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan (deze hoeven niet helemaal krokant gebakken te worden)

  • Kluts de eieren in een kom en voeg hier 2/3 van de geraspte parmezaanse kaas aan toe, een beetje zout en aardig wat peper

  • Zodra de pasta klaar is giet je deze af (bewaar ook wat kookvocht want dit maakt de pasta zometeen lekker romig)

  • Doe de pasta en het restje kookvocht bij de spekjes in de koekenpan en roer door elkaar

  • Haal de pan van het vuur en voeg gelijk het eimengsel toe (doordat de pasta heet is smelt de kaas en gaat het ei stollen) en roer dit goed door elkaar

  • Serveer de pasta op een bord en strooi hier nog wat verse parmezaanse kaas en eventueel wat peper over

  • Buon Appetito!

#ActivFood #Food #Spaghetti #Carbonara #Dinner #Italy #Italiaans #Blog #Foodblog