• ActivFood

ROMANTISCH VALENTIJNSDINER

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Valentijn staat weer voor de deur. Het ideale moment om je geliefde te verrassen met een romantisch 3 ganger diner. Je kunt natuurlijk uit eten gaan, maar je scoort toch wel extra punten als jij zelf de chef bent. Kaarsjes aan, tafel gedekt, zacht muziekje op de achtergrond en de romantische avond kan beginnen. Lees snel verder hoe jij dit diner kunt maken!

Voorgerecht: Carpaccio met truffelmayonaise


Ingrediënten - voor 2 personen

  • 1 pakje carpaccio

  • Rucola

  • Zongedroogde tomaatjes

  • Pijnboompitten

  • Truffelmayonaise

  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Leg de plakjes carpaccio op de borden

  • Leg een handje rucola in het midden van het bord

  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en leg deze op het bord

  • Doe wat truffelmayonaise over de carpaccio

  • Strooi de pijnboompitten en parmezaanse kaas over de carpaccio

Hoofdgerecht: Pastaschotel uit de oven


Ingrediënten - voor 2 personen

  • 250 g fusilli

  • Ongeveer 250 g Italiaans gekruid gehakt (je kunt natuurlijk ook zelf het gehakt kruiden)

  • 140 g tomatenpuree

  • Bol mozzarella

  • 1 punt paprika

  • 1/2 rode peper

  • Groene olijven

  • 1 sjalotje

  • Snufje peper, zout, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden

  • Een paar kers of cherrytomaatjes

  • Geraspte kaas

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak

  • Bak ondertussen het gehakt rul in een pan met een klein scheutje olijfolie

  • Snijd de paprika, rode peper en het sjalotje in kleine stukjes

  • Voeg deze bij het gehakt en bak eventjes mee

  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes

  • Zodra de pasta klaar is giet je deze af en voeg je de pasta bij het gehaktmengsel

  • Doe de tomatenpuree erbij en meng alles door elkaar

  • Voeg nu ook de stukjes olijf en de kruiden toe

  • Doe alles in een ovenschaal en verdeel de plakjes mozzarella over de pasta

  • Strooi er wat geraspte kaas over

  • Leg de tomaatjes bovenop de pasta en prik in elke tomaat een gaatje (anders spuit de hete binnenkant eruit als je hem gaat eten, gevaarlijk)

  • Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven

Nagerecht: Panna cotta met rode vruchtencoulis


Ingrediënten - voor 2 personen

  • 75 ml melk

  • 75 ml slagroom

  • 25 g witte basterdsuiker

  • Klein scheutje vanille extract

  • 1,5 blaadje gelatine

  • 250 g rode vruchten (ik heb een pak uit de diepvries gebruikt)

  • 50 g kristalsuiker

  • 2 el water

  • 2 champagneglazen

Bereidingswijze

  • Doe de melk, slagroom, vanille extract en de basterdsuiker in een steelpan

  • Verwarm het geheel op laag vuur tot net onder het kookpunt

  • Week ondertussen de gelatine in koud water

  • Haal het steelpannetje van het vuur en los de gelatine op in het mengsel

  • Verdeel het mengsel over de twee champagneglazen

  • Zet deze voor minimaal twee uur in de koelkast zodat het kan opstijven

  • Doe de rode vruchten, kristalsuiker en het water in een steelpan

  • Breng het geheel aan de kook en laat het op zacht vuur een paar minuten doorkoken

  • Pureer het mengsel met een staafmixer

  • Mocht je geen pitjes in je coulis willen dan kan je het door een zeef doen

  • Laat ook de vruchtencoulis helemaal afkoelen en giet dit op de panna cotta zodra deze hard genoeg is

#ActivFood #Valentijn #Diner #Food #Blog #Foodblog #Catering #Romantisch #Chef