- ActivFood
ROMANTISCH VALENTIJNSDINER
Bijgewerkt: 30 jan 2019
Valentijn staat weer voor de deur. Het ideale moment om je geliefde te verrassen met een romantisch 3 ganger diner. Je kunt natuurlijk uit eten gaan, maar je scoort toch wel extra punten als jij zelf de chef bent. Kaarsjes aan, tafel gedekt, zacht muziekje op de achtergrond en de romantische avond kan beginnen. Lees snel verder hoe jij dit diner kunt maken!
Voorgerecht: Carpaccio met truffelmayonaise

Ingrediënten - voor 2 personen
1 pakje carpaccio
Rucola
Zongedroogde tomaatjes
Pijnboompitten
Truffelmayonaise
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Leg de plakjes carpaccio op de borden
Leg een handje rucola in het midden van het bord
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en leg deze op het bord
Doe wat truffelmayonaise over de carpaccio
Strooi de pijnboompitten en parmezaanse kaas over de carpaccio
Hoofdgerecht: Pastaschotel uit de oven

Ingrediënten - voor 2 personen
250 g fusilli
Ongeveer 250 g Italiaans gekruid gehakt (je kunt natuurlijk ook zelf het gehakt kruiden)
140 g tomatenpuree
Bol mozzarella
1 punt paprika
1/2 rode peper
Groene olijven
1 sjalotje
Snufje peper, zout, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden
Een paar kers of cherrytomaatjes
Geraspte kaas
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C
Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak
Bak ondertussen het gehakt rul in een pan met een klein scheutje olijfolie
Snijd de paprika, rode peper en het sjalotje in kleine stukjes
Voeg deze bij het gehakt en bak eventjes mee
Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes
Zodra de pasta klaar is giet je deze af en voeg je de pasta bij het gehaktmengsel
Doe de tomatenpuree erbij en meng alles door elkaar
Voeg nu ook de stukjes olijf en de kruiden toe
Doe alles in een ovenschaal en verdeel de plakjes mozzarella over de pasta
Strooi er wat geraspte kaas over
Leg de tomaatjes bovenop de pasta en prik in elke tomaat een gaatje (anders spuit de hete binnenkant eruit als je hem gaat eten, gevaarlijk)
Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven
Nagerecht: Panna cotta met rode vruchtencoulis

Ingrediënten - voor 2 personen
75 ml melk
75 ml slagroom
25 g witte basterdsuiker
Klein scheutje vanille extract
1,5 blaadje gelatine
250 g rode vruchten (ik heb een pak uit de diepvries gebruikt)
50 g kristalsuiker
2 el water
2 champagneglazen
Bereidingswijze
Doe de melk, slagroom, vanille extract en de basterdsuiker in een steelpan
Verwarm het geheel op laag vuur tot net onder het kookpunt
Week ondertussen de gelatine in koud water
Haal het steelpannetje van het vuur en los de gelatine op in het mengsel
Verdeel het mengsel over de twee champagneglazen
Zet deze voor minimaal twee uur in de koelkast zodat het kan opstijven
Doe de rode vruchten, kristalsuiker en het water in een steelpan
Breng het geheel aan de kook en laat het op zacht vuur een paar minuten doorkoken
Pureer het mengsel met een staafmixer
Mocht je geen pitjes in je coulis willen dan kan je het door een zeef doen
Laat ook de vruchtencoulis helemaal afkoelen en giet dit op de panna cotta zodra deze hard genoeg is
#ActivFood #Valentijn #Diner #Food #Blog #Foodblog #Catering #Romantisch #Chef