- ActivFood
QUICHE MET ZOETE AARDAPPEL EN ZUURKOOL
Gisteravond aten wij zuurkoolstamppot. Eigenlijk heb ik dan altijd nog wel wat zuurkool over. Nu dacht ik, hoe lekker zou de combinatie zuurkool met zoete aardappel zijn? Nou ik kan jullie vertellen, dat is echt heerlijk! Dus vandaag deel ik een recept voor een zoete aardappel zuurkool quiche met jullie.
Zoete aardappel zuurkool quiche

Ingrediënten - voor de quiche
2 zoete aardappelen
5 plakjes bladerdeeg
100 g ricotta
4 eieren
50 ml melk
20 g parmezaanse kaas
1 teen knoflook
200 g zuurkool
Zongedroogde tomaatjes
Gedroogde bieslook
Peper en zout
Klein beetje boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 5 mm
Kook ze voor 5 min en giet de aardappelen af
Zelf had ik de vorige avond al de zuurkool gekookt, maar anders moet je deze ook nog even koken volgens de aanwijzing op de verpakking
Vet de quichevorm in met wat boter
Verdeel het bladerdeeg over de bodem zodat alles bedekt is en prik er gaatjes in met een vork
Verdeel de zoete aardappel en de zuurkool over de bodem
Klop in een kom de eieren, melk, ricotta, parmezaanse kaas, knoflook, gedroogde bieslook en peper en zout
Giet het mengsel over de vulling van de quiche
Verdeel wat zongedroogde tomaatjes over de quiche
Zet de quiche voor ongeveer 30 tot 35 min in de oven
Eetsmakelijk!

#ActivFood #Quiche #Zoeteaardappel #Zuurkool #Food #Foodblog #Blog #Loveit