• ActivFood

QUICHE MET ZOETE AARDAPPEL EN ZUURKOOL


Gisteravond aten wij zuurkoolstamppot. Eigenlijk heb ik dan altijd nog wel wat zuurkool over. Nu dacht ik, hoe lekker zou de combinatie zuurkool met zoete aardappel zijn? Nou ik kan jullie vertellen, dat is echt heerlijk! Dus vandaag deel ik een recept voor een zoete aardappel zuurkool quiche met jullie.

Zoete aardappel zuurkool quiche


Ingrediënten - voor de quiche

  • 2 zoete aardappelen

  • 5 plakjes bladerdeeg

  • 100 g ricotta

  • 4 eieren

  • 50 ml melk

  • 20 g parmezaanse kaas

  • 1 teen knoflook

  • 200 g zuurkool

  • Zongedroogde tomaatjes

  • Gedroogde bieslook

  • Peper en zout

  • Klein beetje boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 5 mm

  • Kook ze voor 5 min en giet de aardappelen af

  • Zelf had ik de vorige avond al de zuurkool gekookt, maar anders moet je deze ook nog even koken volgens de aanwijzing op de verpakking

  • Vet de quichevorm in met wat boter

  • Verdeel het bladerdeeg over de bodem zodat alles bedekt is en prik er gaatjes in met een vork

  • Verdeel de zoete aardappel en de zuurkool over de bodem

  • Klop in een kom de eieren, melk, ricotta, parmezaanse kaas, knoflook, gedroogde bieslook en peper en zout

  • Giet het mengsel over de vulling van de quiche

  • Verdeel wat zongedroogde tomaatjes over de quiche

  • Zet de quiche voor ongeveer 30 tot 35 min in de oven

  • Eetsmakelijk!


#ActivFood #Quiche #Zoeteaardappel #Zuurkool #Food #Foodblog #Blog #Loveit