• ActivFood

PUMPKIN PIE

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Vandaag heb ik een typisch Amerikaans recept voor jullie. De Pumpkin Pie. Om hem een kleine twist te geven heb ik de bodem gemaakt van speculaasjes. Dit smaakt heerlijk bij de smaak van de vulling. Om hem helemaal af te maken kun je verse slagroom opkloppen met een beetje suiker. Dus mocht je dit weekend zin hebben om iets lekker herfstigs te bakken, probeer deze Pumpkin Pie! Veel plezier met bakken.


Benodigdheden - voor 1 taart

  • 100 g boter

  • 250 g speculaasjes

  • 1 pompoen (een wat zoetere)

  • 2 eidooiers

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 100 g bruine basterdsuiker

  • Snufje nootmuskaat

  • 1/2 tl gemalen kruidnagel

  • 1/2 tl kaneel

  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze

  • Snijd de pompoen door midden en haal alle zaden en draden eruit

  • Bewaar de pitten want deze kan je later heel goed roosteren (klik hier om te zien hoe je deze kunt roosteren)

  • Snijd de pompoen in stukken

  • Verwarm de oven voor op 150°C

  • Doe de stukken pompoen in een ovenschaal en zet deze voor 35 min in de oven

  • Terwijl de pompoen in de oven zit gaan we de bodem maken

  • Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de speculaasjes toe

  • Leg een stuk bakpapier in een springvorm en doe daar het speculaas mengsel in

  • Druk goed aan en druk het mengsel bij de randen wat omhoog

  • Zet de bodem weg in de koelkast

  • Haal de pompoen uit de oven en pureer deze tot een glad mengsel

  • Voeg nu ook de kruiden, eidooiers, gecondenseerde melk en de bruine suiker toe

  • Giet het mengsel in de springvorm

  • Bak de taart eerst 10 min op 220°C en daarna nog 35 min op 180°C

  • Laat hem helemaal afkoelen en dan is hij ready to eat!

  • Eet smakelijk!

#ActivFood #Marlequi #Pompoen #Pompoenmaand #Herfst #Bakken #Taart #Pie #Pumpkin #PumpkinPie #Sunday #Herfstvakantie #Pompoenboerderij #Food #Foodblog #Blog #Blogger #Foodblogger