• ActivFood

POMPOENPITTEN ROOSTEREN

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Vaak gooien mensen de pitten van een pompoen weg nadat ze een lekker recept hebben gemaakt. Maar je kunt ze natuurlijk ook heel lekker roosteren. Zo heb je een verantwoorde snack voor tussendoor. Lees snel verder hoe je ze kunt maken!


Ingrediënten

  • Pitten van één pompoen

  • 1 el olijfolie

  • Zout, peper en paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C

  • Haal de ergste draden die nog aan de pitten zitten eraf

  • Leg de pitten in een bakje water en laat een nacht weken

  • Haal de volgende dag de pitten uit het water en maak ze goed droog

  • Meng de pitten met de olijfolie, zout, peper en paprikapoeder

  • Bekleed een rooster met bakpapier en leg de pitten erop

  • Rooster de pitten eerst 10 min, hussel ze dan even om en rooster ze vervolgens nog 10 min (blijf ze wel in de gaten houden, soms kan het hard gaan)

  • Laat ze helemaal afkoelen en dan zijn ze klaar om te eten

  • Eet smakelijk!

#ActivFood #Pompoen #Pompoenmaand #Nieuw #Recept #Blog #Foodblog #Food #Marlequi #Snack #Verantwoord #Pitten #Pompoenpitten #Roosteren