• ActivFood

PASTA MET ROMIGE POMPOENSAUS

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Vandaag weer een heerlijk recept met pompoen! Deze keer een pasta met romige pompoensaus en blauwe kaas. Twee ingrediënten die heel goed bij elkaar passen! Een winning team als je het mij vraagt. Benieuwd geworden hoe je dit recept maakt? Lees dan snel verder.


Ingrediënten - voor 2 personen

  • 100 g Danablue

  • 150 ml kookroom

  • 2 sjalotten

  • 1 grote teen knoflook

  • 450 g flespompoen (ongeveer een halve)

  • 200 g fusilli

  • 2 takjes verse peterselie

  • Handje rucola

  • Pijnboompitten naar wens

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  • Snijd de pompoen door de helft en verwijder de schil, pitten en draden

  • Snijd de pompoen in blokjes

  • Kook de blokjes in een pan met water voor ongeveer 15 minuten

  • Zodra je met een vork goed door de pompoen kunt prikken zijn de blokjes gaar en kun je ze afgieten

  • Laat ze een beetje afkoelen

  • Snijd ondertussen de sjalotten, peterselie en de knoflook fijn

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking

  • Doe de pompoenblokjes samen met de kookroom in een keukenmachine en maak er een romige saus van

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier eerst de sjalotten in aan

  • Voeg daarna de knoflook toe en roer even door

  • Schenk nu de pompoensaus in de pan en doe ook de Danablue erbij (hou een stukje over ter garnering)

  • Voeg de peterselie toe en de saus is klaar om te eten

  • Voeg de rucola en pijnboompitten naar smaak toe

  • Eet smakelijk!

#ActivFood #Pompoen #Recept #Food #Foodblog #Blog #Blogger #Pasta #Blauwekaas #Danablue #Rucola