• ActivFood

OP BEZOEK BIJ: DE MARLEQUI IN WARMENHUIZEN

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Ieder jaar gaan wij langs de Marlequi om de mooiste pompoenen te halen om het huis herfstproof te maken. Ook kun je hier de heerlijkste eetbare pompoenen kopen. Het leek mij super leuk om een blog te schrijven over de Marlequi en wat je er allemaal kunt doen en kunt kopen. Vorige week ging ik langs bij Margit en Koos Dekker, eigenaren van de Marlequi. Benieuwd geworden? Lees snel verder.


Als je het erf op komt rijden zie je al meteen meters hoge stapels vol met pompoenen. Een super leuk gezicht!


De pompoenen liggen mooi gepresenteerd en je kunt zelf je eigen pompoenen uitzoeken en mee naar huis nemen. Er bestaan onwijs veel pompoen soorten en alleen al bij de Marlequi kweken ze rond de 80!! soorten. Als hier niets moois voor je bijzit, weet ik het ook niet meer haha. Pompoenen hebben niet een hele lange tijd nodig om te groeien. In mei doen we de zaadjes in de grond en dan zijn ze in september goed om te oogsten. Dus ze doen er ongeveer 15 weken over. Uiteraard hangt het van het weer af hoe de pompoenen groeien.


Binnen hebben ze ook nog een super leuk winkeltje waar je mooi opgemaakte manden en schalen kunt kopen. Mocht je zelf lekker creatief bezig willen zijn dan kun je een workshop volgen. Zo creëer je je eigen gaasbak die je aan het eind mee naar huis mag nemen! Kijk op de site van de Marlequi hoe je kunt reserveren.Op de linker foto hierboven zie je kalebassen die al helemaal verhout zijn. Je koopt ze als een groene kalebas en als je ze lang laat staan worden ze uiteindelijk van hout. Je kunt hier dan gaatjes in maken en er een lichtje in doen of je kunt er een muziekinstrument van maken. Neem een kijkje in het winkeltje om inspiratie op te doen.


Hoe mooi is dit boeket? Zodra het pompoen seizoen over is kun je in het voorjaar bij de Marlequi terecht voor mooie bloemen en workshops hanging baskets maken.


De workshops vinden plaats in de kas achter de winkel. Hier staan lange tafels tussen de groeiende kalebassen en druiven. Kun jij raden hoeveel deze pompoenen wegen?Voor 0,50 cent per ons kun je deze heerlijke druiven plukken. Ze zijn mega zoet en onbespoten.De herfstvakantie is weer in aantocht. Tijdens de vakantie kun je bij de Marlequi terecht om pompoenen uit te hollen. Een super leuke activiteit om met kinderen te doen. Iedere dag kun je vanaf 12:00 uur terecht. Geef je van te voren op zodat je zeker bent van een plekje. Heb je een familiedag, bedrijfsuitje of vriendenweekend? Ook dan kan je terecht bij de Marlequi. Iedereen kan los aangeven of zijn/haar voorkeur uitgaat naar een creatieve middag of naar een sportieve middag. Denk bij een sportieve middag aan jeu des boules, discgolf en darten. Als optie kun je er bijvoorbeeld een bbq of 3 gangen diner bij boeken. En om het helemaal af te maken zou je zelf nog in één van de hotelkamers kunnen blijven slapen!


Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van wat er allemaal te doen is in en rond de Marlequi. Ga zeker eens een kijkje nemen want voor jong en oud zijn er genoeg activiteiten te doen om een onwijs leuke middag te beleven.

De Marlequi is tot 11 november elke dag geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur.

Trambaan 5a 1749 CZ Warmenhuizen

#ActivFood #Marlequi #Warmenhuizen #Pompoen #Pompoenen #Opbezoekbij #Foodblog #Blog #Foodblogger #Samenwerking #Pumpkin #Herfst #Halloween #Loveit #Newseason #Herfstvakatie

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven