• ActivFood

ONTBIJTMUFFINS

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Een goed ontbijt is het halve werk. Door in de ochtend stevig te ontbijten heb je door de dag heen een stuk minder momenten waarop je wel iets lekkers zou lusten. Simpelweg omdat je gewoon vol zit. Deze ontbijtmuffins zijn ideaal om van te voren te maken. Scheelt weer tijd in de ochtend zodat je iets langer in je bed kunt blijven liggen. Op de foto heb ik een topping gebruikt van magere kwark met een beetje honing erdoor. Maar een lepel jam erop is echt mijn favoriet! Ik ben stiekem echt een zoetekauw. Lees snel verder om te zien hoe jij deze gezonde ontbijtmuffins kunt maken.

Ontbijtmuffins


Ingrediënten - voor 6 stuks

  • 125 g havermout

  • 1 banaan

  • 1 appel

  • 150 ml melk (kan elke soort gebruiken die jij wilt)

  • 2 eieren

  • 35 g walnoten

  • 3 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • Snuf zout

Voor de topping:

  • Kwark

  • Honing

  • Jam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180ºC

  • Doe de havermout, banaan, melk, eieren, kaneel, bakpoeder en het zout in een keukenmachine

  • Mix tot een glad mengsel is

  • Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes

  • Meng de appel en de walnoten door het mengsel heen

  • Gebruik een siliconen muffinvorm zodat de muffins er makkelijk uit komen

  • Vet de muffinvorm een klein beetje in met boter

  • Giet het mengsel in de vormpjes en plaats voor 30 min in de oven

  • Kijk met een houten prikker of de muffins goed zijn. Ze zijn goed wanneer de prikker er droog uit komt. Zijn ze nog niet gaar maar wordt de bovenkant wel al donker dan kan je zilverfolie over de bovenkant doen. Zo garen ze wel verder, maar wordt de bovenkant niet donkerder

  • Maak de muffins af met een topping naar keuze

  • Eetsmakelijk!

#ActivFood #catering #food #foodblog #ontbijt #Breakfast #muffins #appel #langedijk