• ActivFood

NASI MET BLOEMKOOLRIJST

Het is weer tijd voor een heerlijk, gezond en makkelijk recept. Vandaag maken we nasi met bloemkoolrijst. Een gerecht bomvol groenten! Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit recept vinden. Dus deel zeker jullie resultaat van dit gerecht en tag ActivFood in de foto. Eet smakelijk allemaal!

Ingrediënten - voor 2 personen

  • 1 bloemkool of je kunt bij veel supermarkten ook kant en klare bloemkoolrijst kopen

  • 1/2 rode peper. Je kunt kiezen of je de zaadjes erin laat of als je van minder pittig eten houdt, haal je de pitjes eruit

  • 1 kipfilet

  • 2 tenen knoflook

  • 1/2 zak oosterse roerbak groenten. De andere helft van de zak kun je bijvoorbeeld de volgende dag door een omelet doen tijdens de lunch

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl komijnpoeder. Je kunt ook een zakje kant en klare nasikruiden kopen in de supermarkt

  • 1 el ketjap manis

  • 2 tl sojasaus

  • 2 el olijfolie

  • 1 bosui

  • 2 eieren

Bereidingswijze

  • Snijd de knoflook en rode peper fijn

  • Snijd daarna de kipfilet in blokjes

  • Als je een hele bloemkool hebt, doe dan de roosjes in een keukenmachine en maal tot rijst

  • verhit de olie in een wokpan en zodra deze goed heet is doe je de kipfilet erin

  • Zodra de kipfilet een goud/bruine kleur begint te krijgen voeg je de nasikruiden toe

  • Voeg daarna de knoflook en rode peper toe en bak even mee

  • Daarna voeg je de ketjap en sojasaus toe en daarna de groenten

  • Wok de groenten voor ongeveer 3 a 4 min

  • Daarna voeg je de bloemkoolrijst toe en deze wok je ook nog 2 a 3 min mee

  • Bak intussen de twee eieren voor op de nasi en snijd de bosui in kleine ringen. Gebruik voor het bakken van de eieren ook een beetje olijfolie

  • Eet smakelijk!