• ActivFood

MIJN WEEK IN FOODFOTO'S #3

Ik heb weer een week bijgehouden wat ik allemaal eet. Het was een leuke week want ik ging samen met mijn familie een weekend naar Willingen. Willingen ligt vlakbij Winterberg in Duitsland. Benieuwd wat ik zoal gegeten heb? Kijk snel verder.

Wat ik al eens eerder heb verteld is dat ik vaak in een fase zit als het aankomt op ontbijten. Deze keer is dat kwark met granola. De granola maak ik zelf en is echt heel erg lekker. Er zitten verschillende ongezouten noten in, havervlokken en gepoft spelt. Zouden jullie het leuk vinden als ik binnenkort het recept hiervan deel? En hoe mooi staan de roosjes? Deze hebben ruim twee weken gestaan.

Als lunch had ik een heerlijke Spaanse tortilla. Er waren nog wat aardappelen over van de stamppot dus deze had ik eerst even gekookt en later gebakken samen met de ui. Kluts twee eieren samen met een scheutje melk, wat platte peterselie en peper en zout. Giet dit over de aardappelen en ui en doe een deksel op de pan. Zelf vind ik pittig eten lekker dus heb ik er ook nog wat chilivlokken aan toegevoegd. Eet smakelijk!


In de middag ging ik sporten. Ik had een keer zin in iets anders dan een eiwitshake. Dus maakte ik een smoothie met rood fruit uit de vriezer, melk en een beetje vanille eiwitpoeder. Ik had er iets te veel bevroren fruit in gedaan waardoor het meer een sorbet werd. Ook lekker!


In de avond moest ik nog een aantal dingen op de computer doen dus had ik mezelf verwend met een latte macchiato.

Vrijdag ochtend gingen wij met de auto richting Duitsland. Net over de grens zouden wij ergens stoppen om koffie te drinken met een taartje. Nou laat het tje erachter maar weg want het waren echt mega punten die je daar kreeg. Hieronder een indruk van de punten die wij kregen.

Hier hield ik mijn hand ernaast en zie je echt hoe mega groot de punten waren. Dit was een käsekuchen, maar smaakte echt niet lekker, helaas.

Toen wij aankwamen gingen we het dorpje in om ergens te lunchen. We hadden een echte bierstube gevonden waar je erg lekker kon eten. Ik had käsespätzle genomen. Erg lekker, maar wel echt een calorie bom!

De laatste avond gingen we eten bij een wat chiquer restaurant. Bij aankomst was de tafel al mooi gedekt.

We hadden een vijf gangen diner. Gang 1 was een salade met zalm. De tweede gang was gevulde gnocchi. Daarna kregen we een kruidensoep, waar ik vergeten ben een foto van te maken. Daarna een lekker stuk vlees die gevuld was en daarover zat een paddenstoelen saus. Als dessert hadden we kaiserschmarren met ijs en stoofperen.

Zondag gingen wij weer naar huis en hebben we met de hele familie nog chinees gegeten. Hopelijk vonden jullie het weer leuk om een kijkje te krijgen in mijn week. Laat zeker weten of je dit soort blogs vaker zou willen zien.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven