• ActivFood

MIJN WEEK IN FOODFOTO'S #1

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Een tijdje terug vroeg ik jullie of jullie het leuk zouden vinden om een 'mijn week in foodfoto's' te zien. Een kijkje in mijn leven en wat ik zoal eet in een week. Stiekem vind ik dit altijd erg leuk om te lezen bij anderen en jullie volgens mij ook. Want bijna iedereen reageerde positief op mijn vraag. Super leuk! Dus hierbij mijn eerste, 'mijn week in foodfoto's'. Mochten jullie gerechten zien waar jullie een recept van zouden willen, laat het zeker weten! Veel lees plezier.

Vrijdag

Ik begon mijn ochtend met havermout met een beetje aardbeienjam erdoor en een grote mok met thee. (tijdens het maken van deze mijn week in foodfoto's kwam ik erachter dat ik echt heel veel thee drink op een dag, haha)


Vaak als ik broodjes maak voor de ActivFood Broodjesservice heb ik nog wel wat beleg over. Heel vervelend als ik deze dan zelf moet opeten:P Dit is het broodje Kip Avocado met bieslookmayonaise. Heeeeul lekker!


Oké deze foto is niet al te best, maar wij aten die avond zelfgemaakte kip shoarma. Heel lekker en makkelijk te maken. Daarbij had ik ook een sausje gemaakt van mayonaise, kwark en bieslook. Goed alternatief als je niet drie dagen later nog knoflook wilt proeven.


Zaterdag

Ik begon de ochtend achter mijn laptop met (jawel daar is hij weer) een grote mok thee en een schaaltje kwark met wat honing.


S'middags gingen wij richting mijn ouders. Onderweg kwamen wij heel toevallig.....een McDonalds tegen. Zie hier het resultaat, een super blije ik en een heleboel eten. Van het avondeten heb ik geen foto gemaakt. Maar op zaterdag is het altijd brooddag bij mijn ouders thuis dus aten wij brood. Wel altijd met iets lekkers erop. Deze keer had mijn moeder broodjes warm vlees met satésaus. Bij wie is het op zaterdag nog meer brooddag?


Zondag

Ik hou van de zondagochtend! Heerlijk uitslapen en uitgebreid ontbijten. Als de supermarkt open gaat, gaat mijn vriend croissantjes en jus d'orange halen en dek ik de tafel en kook/bak/scramble de eieren. Wat een taakverdeling he, haha. Deze keer werd het dus scrambled eggs.


Het was zondag super lekker weer dus gingen wij naar Egmond toe om een stuk te wandelen. Het was toch iets kouder dan we hadden verwacht dus waren we al snel achter het glas gaan zitten bij een strandtent. Hier was het heerlijk in het zonnetje en hadden we warme chocomel en wat te eten.Maandag

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen dus maakte ik deze ochtend een zogeheten mug cake. Deze beviel eigenlijk heel goed. Ik had er banaan, havermout, cacao nibs, ei, kokos en honing in gedaan.


Mijn vader kwam even langs dus gingen we gezellig ergens lunchen. Ik had een lekkere boerenomelet.


S'avonds aten wij tortizza's. Super makkelijk en lekker snel klaar. Je neemt een tortilla, doet er wat tomatensaus op en beleg hem met de toppings die jij wilt.


Dinsdag

Deze keer had ik ook wat appel aan de mug cake toegevoegd. Deze maakt hem toch weer wat zoeter, erg lekker! Ook had ik er deze keer cacaopoeder in gedaan in plaats van cacao nibs.


Als avondeten aten wij pitabroodjes met falafel, sla en chilisaus. Ik vind het best wel lastig om een goede foto te maken van gerechten met pitabroodjes! Maarja het was wel erg lekker. Ook begon het opeens mega hard te sneeuwen. Dus dat moest natuurlijk ook even worden vastgelegd.


woensdag

Hier had ik echt mega zin in, een broodje met pindakaas en hagelslag! En uiteraard een grote beker thee.


Ik bleef die avond bij mijn ouders eten waar ik chili con carne met wat rijst at. Heel erg lekker, al ziet dat er op de foto niet zo uit.


Moet je deze taartjes eens zien. Dit ziet er toch heerlijk uit? Deze had mijn moeder gemaakt voor s'avonds bij de koffie. Ze waren ook echt heel erg lekker.


Donderdag

Tijdens de lunch at ik twee crackers met filet en avocado met ei. Voor de verandering een keer met melk in plaats van thee.


Ik had nog allemaal groenten over van de tortizza's dus had ik een makkelijke pasta met roomsaus gemaakt.


Ook was mijn opa vandaag jarig en had ik voor zijn verjaardag een carrot cake gemaakt. Er was nog een stukje over dus die mocht ik opeten. Lekker met een kleedje en een kop thee op de bank.


Vrijdag

Vandaag was mijn laatste dag van de eerste 'mijn week in foodfoto's'. Deze dag begon ik weer met een mug cake. Het is echt een fijn ontbijt. Hij is snel klaar, vult goed en het is erg lekker.


Ik had weer beleg over van de broodjesservice dus nam ik twee bruine bolletjes met filet en grillworst als lunch.


Mijn opa was donderdag jarig dus nam hij ons vrijdag mee uit eten. We gingen eten bij Tai Yu in Amsterdam Noord. Zeker een aanrader om een keer te gaan eten. Vooraf had ik pasteitjes met kip en een zeewier salade.


Als hoofdgerecht had ik mega lekkere sushi.


En als dessert nam ik mochi met ijs. Dit had ik nog nooit eerder gegeten maar het was echt heel erg lekker. Het is een beetje een plakkerige bal met daarin ijs. Ik had de smaken kokos en cheesecake. Toen ze het kwam serveren dacht ik wat een klein toetje zeg, maar het vulde echt enorm.


Ik hoop dat jullie de eerste mijn week in foodfoto's leuk vonden! Laat het vooral weten want dan kan ik in de toekomst vaker dit soort blogs maken. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen!

#ActivFood #Food #Foodblog #Blog #Diary #Foto39s #Foto #Photo

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven