• ActivFood

MIJN HOTSPOTS IN ZWOLLE

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Vorig weekend werd ik door mijn vriend verrast met een mini vakantie naar Zwolle! Hoe lief?! Zelf was ik nog niet eerder in Zwolle geweest. Maar wat een onwijs leuke stad is dit! Zwolle staat zeker hoog op mijn lijstje met leukste steden van Nederland. Wij verbleven in hotel Lumen, net buiten het centrum. Een super fijn hotel met vriendelijk personeel, mooie schone kamers en een heerlijk ontbijt! Het centrum ligt op ongeveer 10 minuten fietsen vanaf hotel Lumen, dus deze hebben we bij het hotel gehuurd.

Het is erg leuk om met de fiets Zwolle te verkennen. Overal zie je mooie huizen, kerken, schattige straatjes, ouderwetse stadsmuren, knusse pleintjes en mooie gebouwen. Het voelt er heel gezellig

als je er rond loopt. De straat hieronder heet de Sassenstraat.

Vlakbij de Sassenstraat zit het plein de Nieuwe Markt. Hier vind je onwijs veel leuke horeca gelegenheden. Wij hebben een kleine pitstop gemaakt bij Brasserie Jansen. Je kunt hier terecht voor een kop koffie met wat lekkers, maar ook om te lunchen. Vanaf onze korte stop bij Brasserie Jansen zijn wij richting Waanders in de Broeren gelopen. Een gigantische boekenhandel in een mooie oude kerk. Zeker de moeite waard om even naar binnen te lopen.

Ik zou uren kunnen rondbrengen in deze boekhandel. En dan vooral bij de kookboeken afdeling, haha. Ze hebben hier zo veel keuze!

Rond borreltijd hebben wij heerlijk gezeten bij D'andrea's. Een Italiaans restaurant in een modern jasje. Voorin hebben ze een Aperitivo bar en achterin zijn tafels gereserveerd voor het diner. Je kunt geen plekje reserveren voor de Aperitivo bar, maar loop gewoon gezellig binnen. Als je binnen komt zie je meteen al de mooie wand waar allemaal wijnen liggen. Echt een eye-catcher.

We raakte aan de praat met de eigenaresse van D'andrea's en die vertelde ons dat ze net twee weken open waren. Met zo een leuk concept en vriendelijk personeel kan het niet mis gaan! Wij hebben er zeker vertrouwen in. Uiteraard kun je bij je wijntje ook iets lekkers bestellen. Wij hadden de bruschetta's en de gefrituurde olijven. Heel erg lekker!

Er was niet heel veel plek meer, maar er werd nog snel een zitje voor ons geïmproviseerd. Super leuk en dat gaf het ook echt extra sfeer.

D'andrea's vanaf de buitenkant. Ziet er toch heel gezellig uit?

De dag erna gingen wij lunchen bij 'Bij Hartje Zwolle'. Een restaurant waar je zelf je lunch en diner kunt samenstellen met allemaal kleine gerechtjes. Deze worden dan op een mooie plank geserveerd. Sharing is caring!

Wij hebben uiteindelijk zeven gerechtjes gekozen voor twee personen. Dit was echt voldoende en we zaten dan ook behoorlijk vol. Dit ziet er toch onwijs leuk uit?


Wij hebben het echt heerlijk gehad in deze mooie stad en komen zeker nog eens terug! Hopelijk hebben jullie wat aan mijn hotspots.

#ActivFood #Zwolle #Hotspots #Food #Drinks #Wine #City #Citytrip #Mustvisit #Weekendweg #Weekendjeweg #Nederland #Holland #Overijssel #Catering #Hotspot #Blog #Foodblog #Newpost #Foodblogger

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven