• ActivFood

GEVULDE PAPRIKA'S MET QUINOA EN TONIJN

Bijgewerkt: 30 jan 2019


Jullie weten dat er om de week op dinsdag een verantwoord recept in samenwerking met Activ8 Personal Training online komt. Daar komt nu een hele leuke nieuwe samenwerking bij, namelijk met Numan Paprika! Sinds ik de paprika's van Numan heb geproefd, eten wij super veel gerechten met paprika. Dit komt omdat ze vol van smaak zijn en heel erg sappig. De reden dat ze zo vol van smaak zijn is vanwege het natuurlijke groeiproces, aldus Numan. Zo gebruiken zij bijvoorbeeld vliegjes om de paprika's tegen bladluis te beschermen. Hoe goed is dat? Een win-win situatie dus! Als je het leuk vindt om meer te lezen over de werkwijze van Numan Paprika, klik dan hier om naar hun Facebookpagina te gaan. Hier staat een leuk stuk met veel informatie. De komende tijd zullen er dus recepten op de blog komen met de heerlijke groenten die Numan kweekt (dit zijn namelijk niet alleen paprika's).

Het zou natuurlijk heel oneerlijk zijn dat ik hierboven schrijf hoe lekker de groeten van Numan zijn en dat jullie deze niet zouden kunnen proeven. Maar ik heb goed nieuws! Want dat kan namelijk wel! Bij het bedrijf staat ook een stalletje langs de weg waar iedereen deze heerlijke groenten kan kopen. #happydance. Aan het einde van deze post staan de openingstijden en waar je het stalletje kunt vinden. Nu eerst het eerste recept in samenwerking met Numan Paprika! Veel lees plezier.

Gevulde paprika's met quinoa en tonijn


Ingrediënten - voor 2 gevulde paprika's

  • 2 rode paprika's

  • 100 g quinoa

  • 1 blikje tonijn op olijfolie

  • 1/2 blikje tomatenpuree

  • 1 sjalot

  • 50 g feta

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • Beetje zout en peper

  • Scheutje olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C

  • Maak de quinoa klaar zoals aangegeven op het pak

  • Snijd de paprika's door de helft en haal de zaadjes eruit

  • Leg de paprika's in een ovenschaal en bestrooi ze met wat olijfolie

  • Zet de paprika's alvast voor 15 min in de oven

  • Snijd ook de sjalot in kleine stukjes en verkruimel de feta

  • Laat de olie uit het bakje tonijn lopen

  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot

  • Voeg daarna de tomatenpuree, zout, peper en gedroogde peterselie toe

  • Haal de pan van het vuur en voeg de tonijn en de feta toe en roer dit alles door de quinoa

  • Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het mengsel

  • Zet ze nog voor 15 min terug in de oven

  • Eet smakelijk!

Het stalletje van Numan Paprika is iedere dag geopend van 08:00 uur tot 20:00 uur.

Het adres waar je het stalletje kunt vinden is Noordscharwouderpolderweg 20a in Heerhugowaard.

Ga zeker een keertje langs want het is echt de moeite waard om de groenten te proberen!

#ActivFood #NumanPaprika #Samenwerking #Paprika #Gevuldepaprika #Healthy #Food #Blog #Foodblog #Blogpost #Loveit #Cooking #Heerhugowaard #Langedijk