• ActivFood

FLAMMKUCHEN MET GROENE ASPERGES


En jawel, ook de flammkuchen kan worden toegevoegd aan mijn lijstje met lievelings gerechten! De bodem is lekker dun en knapperig en je kunt er oneindig mee variëren. Zo kan je de flammkuchen zowel hartig als zoet beleggen. Ideaal als hapje of als verrassend dessert. Nu zitten we middenin het aspergeseizoen en leek het mij daarom leuk om een flammkuchen met groene asperges te maken. De originele flammkuchen wordt ingesmeerd met crème fraîche en heeft als topping spekjes en ui. Maar zoals ik al zei kan je het zo gek maken als je zelf lekker vindt. Benieuwd hoe je zelf een flammkuchen met groene asperges maakt? Lees snel verder.

Flammkuchen met groene asperges


Ingrediënten - voor 1 grote flammkuchen

Voor het deeg (in de supermarkt kan je ook kant en klaar flammkuchen deeg kopen)

  • 300 g tarwebloem

  • 6 g gist

  • 2 g zout

  • 180 ml lauwwarm water

  • 2 el olijfolie

Voor de topping

  • 125 ml crème fraîche

  • 10 groene asperges

  • 85 g prosciutto

  • Snufje zout, peper en knoflookpoeder

Bereidingswijze

  • Begin op tijd met het maken van het deeg. Deze moet namelijk nog een uur rusten

  • Doe de bloem samen met de gist en het zout in een kom. Laat de gist en het zout nog niet met elkaar in aanraking komen

  • Voeg dan het lauwwarme water en de olijfolie toe

  • Zelf heb ik het deeg met een deeghaak in de KitchenAid gemixt. Mix het deeg voor 15 min. Je kunt natuurlijk ook je handen gebruiken of een handmixer met deeghaken. Deze laatste twee opties duren wel wat langer

  • Zodra het deeg mooi soepel is dek je de kom af met een vochtige theedoek en laat het rusten voor zeker een uur

  • Verwarm de over voor op 225ºC

  • Doe de crème fraîche in een kom en voeg hier wat zout, peper en knoflookpoeder aan toe. Let op dat je niet teveel zout gebruikt omdat de prosciutto ook al zout is

  • Rol het deeg uit op een stuk bakpapier totdat het mooi dun is

  • Smeer de crème fraîche op de boden em leg daar de plakjes prosciutto overheen

  • Snijd als laatste een klein stukje van de onderkant van de asperges af en verdeel ze over de flammkuchen

  • Doe de flammkuchen voor 15 min in de oven

  • Eet smakelijk!

#ActivFood #Flammkuchen #Dinner #Food #Blog #Foodblog #Foodblogger #Recept #Langedijk #Heerhugowaard #Catering #Broodjesservice