- ActivFood
FLAMMKUCHEN MET GROENE ASPERGES
En jawel, ook de flammkuchen kan worden toegevoegd aan mijn lijstje met lievelings gerechten! De bodem is lekker dun en knapperig en je kunt er oneindig mee variëren. Zo kan je de flammkuchen zowel hartig als zoet beleggen. Ideaal als hapje of als verrassend dessert. Nu zitten we middenin het aspergeseizoen en leek het mij daarom leuk om een flammkuchen met groene asperges te maken. De originele flammkuchen wordt ingesmeerd met crème fraîche en heeft als topping spekjes en ui. Maar zoals ik al zei kan je het zo gek maken als je zelf lekker vindt. Benieuwd hoe je zelf een flammkuchen met groene asperges maakt? Lees snel verder.
Flammkuchen met groene asperges

Ingrediënten - voor 1 grote flammkuchen
Voor het deeg (in de supermarkt kan je ook kant en klaar flammkuchen deeg kopen)
300 g tarwebloem
6 g gist
2 g zout
180 ml lauwwarm water
2 el olijfolie
Voor de topping
125 ml crème fraîche
10 groene asperges
85 g prosciutto
Snufje zout, peper en knoflookpoeder
Bereidingswijze
Begin op tijd met het maken van het deeg. Deze moet namelijk nog een uur rusten
Doe de bloem samen met de gist en het zout in een kom. Laat de gist en het zout nog niet met elkaar in aanraking komen
Voeg dan het lauwwarme water en de olijfolie toe
Zelf heb ik het deeg met een deeghaak in de KitchenAid gemixt. Mix het deeg voor 15 min. Je kunt natuurlijk ook je handen gebruiken of een handmixer met deeghaken. Deze laatste twee opties duren wel wat langer
Zodra het deeg mooi soepel is dek je de kom af met een vochtige theedoek en laat het rusten voor zeker een uur
Verwarm de over voor op 225ºC
Doe de crème fraîche in een kom en voeg hier wat zout, peper en knoflookpoeder aan toe. Let op dat je niet teveel zout gebruikt omdat de prosciutto ook al zout is
Rol het deeg uit op een stuk bakpapier totdat het mooi dun is
Smeer de crème fraîche op de boden em leg daar de plakjes prosciutto overheen
Snijd als laatste een klein stukje van de onderkant van de asperges af en verdeel ze over de flammkuchen
Doe de flammkuchen voor 15 min in de oven
Eet smakelijk!
#ActivFood #Flammkuchen #Dinner #Food #Blog #Foodblog #Foodblogger #Recept #Langedijk #Heerhugowaard #Catering #Broodjesservice