• ActivFood

EGG MUFFINS


Dit recept is lekker, gezond en heel makkelijk te maken. Deze egg muffins zijn zowel warm als koud lekker en ideaal om bijvoorbeeld mee naar je werk te nemen als lunch of tussendoortje. Lees hieronder wat je nodig hebt om deze makkelijke muffins te maken.

Egg Muffins


Ingrediënten - voor 6 muffins

  • 4 eieren

  • Klein scheutje melk

  • 1 tomaat

  • Halve paprika (kleur maakt niet uit)

  • 2 kastanjechampignons

  • Handje verse spinazie

  • Verse bieslook

  • 150 gr feta of Hüttenkäse als je de muffins wat gezonder wilt maken

  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200ºC

  • Doe de eieren, melk en peper en zout in een kom en klop dit los

  • Snijd alle groenten in kleine stukjes en voeg deze bij het ei mengsel

  • Verkruimel de feta en doe ook deze in het mengsel

  • Giet het mengsel in de muffinschaal

  • Plaats ze in het midden van de oven en bak ze in 25 min gaar

  • Controleer met een houten prikker of de muffins gaar zijn (dit zie je als de prikker er droog uit komt)

  • Wil je de muffins de volgende dag mee naar je werk nemen, laat ze dan eerst helemaal afkoelen en doe ze dan afgedekt in de koelkast

  • Eetsmakelijk!

#ActivFood #Foodblog #Food #Egg #Eggmuffin #Healthy #Snack #Lunch #Groenten #Veggies